Vodič za ribiče začetnike

Seznam nujnih stvari:

  • Ribiška palica in kolut 
  • Paket uteži za ribolov 
  • Ribji kavlji (velikost 6–10) 
  • Plastičen ali plutovinast pokrovček 
  • Izbor živih vab ali ribolovnih vab 

Ribolov s plovcem

Na spletni strani  slo-fishing.si je teorija izjemno dobro opisana. Ta ribolov s plovcem opiše:

»Bistvo ribolova s plovcem, je seveda plovec. Zanj rečemo, da je on bistvo vsega – on je vez med ribo in ribičem, ki nam da signal, da je riba zagrabila, kar smo ji ponudili to je ribiško vabo in trnek.

 Je center ribolova in le-on nam lahko ponudi največje veselje, ko se pričnemo ukvarjati s tem  športom, ali po drugi strani razočaranje, v kolikor z ribolovom nismo uspešni.

Za ribolov s plovcem je splošno znano, da ga lahko uporabljamo na vseh vrstah vod – jezerih, majhnih ribnikih, rekah in potokih, prav tako, pa ga lahko uporabljamo za ribolov vseh rib – od najmanjših zelenk, pa vse tja do ogromnih krapov.

 Je najbolj univerzalna tehnika in ena od najbolj enostavnih in ravno zato v svetu tako izjemno priljubljena – z njo se ukvarjajo tako amaterski, kot profesionalni ribiči.

Zapisi kažejo, da so že ribiči v 13. stoletju uporabljali plovec za ribolov. Dajal je signal, ko je riba zagrabila ponujeno vabo – in vse do danes, se tehnika ni kaj prida spremenila, bistvo je ostalo enako, le materiali in izdelki, se malenkost spreminjajo.«

Predvsem za ribolov rabimo potrpljenje in dobro voljo. Ribe bodo prišle same po sebi.

Call Now Button